Népegészségtani ismeretek letöltés (Olvassa online.Download) ingyenes könyv PDF, ePub, Kindle

Posted by


˙ţA Népegészségtani ismeretek megírása azt a célt szolgálja, hogy átfogó segítséget nyújtson a közegészségtani alapfogalmak megismeréséhez és összefoglalja a népegészségügyi szempontból legfontosabb betegségek járványtanát. A közegészségtan napról napra bQvülQ interdiszciplináris ismeretekre épülQ tantárgy. Magába foglalja a klasszikus járványtant, a nem fertQzQ betegségek epidemiológiáját, az egészségügyi irányítás alapelveit és az orvos-történetet egyaránt. Ahhoz, hogy valaki kellQ tájékozottsággal rendelkezzen az egészségfejlesztés, egészségmegQrzés és a prevenció módszereinek területén, tudnia kell a fertQzQ betegségek kialakulásának biológiai és társadalmi hátterét, a betegségek iránti fogékonyság kritériumait és egyesítenie kell a patológiai, kórélettani és mikrobiológiai ismereteit ahhoz, hogy megértse a globalizáció okozta újra megjelenQ fertQzések, járványok kirobbanásainak okait. A bioterrorizmus és a háborús gócpontok újabb kihívásokat jelentenek az orvostársadalom és a WHO szakemberei számára, akik a világméretq járványok megakadályozásában érdekeltek. Az AIDS, a malária, vagy a SARS vírus okozta járványok arra figyelmeztetnek, hogy a XXI. században sem lehetünk biztosak a járványos betegségek kiújulása miatt, annak ellenére, hogy a járványok túlnyomó többségét az antibiotikumok és a védQoltások segítségével jelentQsen vissza lehetett szorítani. A várható élettartam nem csupán a fejlett országokban, hanem a fejlQdQ országokban is emelkedik. Ennek következtében megemelkedett a nem fertQzQ betegségek száma és jelentQsen nQnek gyógyszerárak. Az egészségügy finanszírozása éppen ezért már a gazdag országokban is problémát okoz. A fenntartható fejlQdés, ami a fogyasztás visszafogását jelenti, magába rejti a betegségek megelQzésének lehetQségét, ami a leginkább költségkímélQ megoldás. A primer prevencióval a megbetegedések arányát, míg a másodlagos megelQzéssel a halálozást lehet jelentQsen csökkenteni. Ehhez viszont meg kell ismerni a betegségek kiváltó okait. Küzdeni kell az egészséges életmód társadalmi elfogadtatásáért, a dohányzás, drog és az alkoholfogyasztás visszaszorításáért. Javítani kell az életfeltételeket, több mozgás, sport és kikapcsolódási lehetQséget kell teremteni a stressz leküzdésére. A fiatalok életkörülményeinek optimalizálásával meg kell teremteni a gyermekvállalási kedv növekedését és minden újszülött felneveléséhez a társadalom egészének hozzá kell járulni. Az életkörülmények javításával, a környezeti ártalmak felismerésével a közegészségtan hidat épít a szakmák között és ismereteit a jövQ kilátásainak jobbítására használja fel. A népegészségtannal foglalkozó orvosok, gyógyszerészek, fogorvosok és pedagógusok mellett ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, akik a betegségek megelQzésével és az egészségben eltöltött életévek meghosszabbításában érdekeltek. (Tompa Anna)A Könyv Magyarul!


Letöltések Népegészségtani ismeretek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Népegészségtani ismeretek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  364
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  590 gr
  ISBN:
  9789639656741
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2008
  Árukód:
  2196859 / 1049270  TAGS:
  Online Népegészségtani ismeretek ebook, könyvet Népegészségtani ismeretek FB2, Download Népegészségtani ismeretek PDF , Download Népegészségtani ismeretek MOBI, Online Népegészségtani ismeretek könyvet, ingyenes letöltések Népegészségtani ismeretek IPhone, Online könyvet Népegészségtani ismeretek PDF, ingyenes Népegészségtani ismeretek DJVU, ingyenes letöltések Népegészségtani ismeretek TXT, letöltések Népegészségtani ismeretek RTF, Online Népegészségtani ismeretek FB2 , e-könyvet Népegészségtani ismeretek letöltések TXT, ingyenes Népegészségtani ismeretek letöltések könyvet, e-könyvet Népegészségtani ismeretek download MOBI, letöltések Népegészségtani ismeretek IPad, olvas Népegészségtani ismeretek MOBI, olvas Népegészségtani ismeretek DOC, ingyenes Népegészségtani ismeretek AWZ, Download e-könyvet Népegészségtani ismeretek iPad , ingyenes Népegészségtani ismeretek DJVU, Download Népegészségtani ismeretek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Népegészségtani ismeretek DVD, olvas Népegészségtani ismeretek TXT, Book Népegészségtani ismeretek letöltések DJVU, Népegészségtani ismeretek letöltések könyvet ingyenes, Népegészségtani ismeretek letöltések könyvet pdf ingyenes, Népegészségtani ismeretek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Népegészségtani ismeretek pdf ingyenes, Népegészségtani ismeretek letöltések könyvet epub ingyenes, Népegészségtani ismeretek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply